Zomerthema: Het verhaal van... DE KOFFER!

Op maandag 23 juli 2018 start Kinderwoud Kinderopvang met het zomerthema Het verhaal van… DE KOFFER!’. Gedurende de zomervakantie beleeft de koffer elke week een nieuw avontuur, een verhaal om te vertellen! Zo gaat de koffer bijvoorbeeld op safari, heeft de koffer waterpret en komt de koffer in beweging. Maar de koffer gaat ook naar de camping. Na het succes van Camping Kinderwoud in Heerenveen en Opsterland van vorig jaar worden dit jaar in alle gemeenten waar Kinderwoud actief is Kinderwoud campingweken georganiseerd, dagcampings voor alle BSO-kinderen van Kinderwoud. Alle leuke dingen van kamperen komen voorbij, maar slapen doen de kinderen thuis. Het belooft weer een mooie zomer te worden!

 

Het verhaal van... DE KOFFER!
Het doel van dit thema is om kinderen intensief met verhalen in aanraking te brengen en hiermee de taalontwikkeling en woordenschat te stimuleren. Dit doen we door boekjes voor te lezen en te laten lezen, het vertellen van verhalen en de kinderen hun eigen verhaal te laten spelen en beleven. Het daagt kinderen uit om na te denken over gebeurtenissen, los van het hier en nu en kinderen leren hun eigen situaties en emoties onder woorden te brengen.

 

Speciaal vakantieprogramma BSO

En omdat het zomervakantie is werkt de BSO met een speciaal vakantieprogramma en verschillende subthema's. Zo beleeft de koffer elke week een ander avontuur. De kinderen (en de koffer) gaan bijvoorbeeld, in navolging op het succes van vorig jaar, opnieuw naar Camping Kinderwoud. Een dagcamping waar de kinderen een gevarieerd aanbod campingactiviteiten en uitjes krijgen aangeboden. Daarnaast zijn er subthema's als 'De koffer in het circus', 'De koffer op safari', 'De koffer in beweging', 'De koffer op expeditie', 'De koffer bezoekt de Sneekweek', 'De koffer op Hawaii', 'De koffer heeft waterpret', etc. En sommige kinderopvang groepen sluiten op deze subthema's aan. 

Kinderwoud Campingweken
De Kinderwoud Campingweken vinden plaats in de eerste twee weken van de zomervakantie. Op Camping Kinderwoud krijgen de BSO-kinderen een gevarieerd aanbod campingactiviteiten en uitjes aangeboden. Zo verzorgt Sannergy een workshop Superhelden en verzorgt Wout Zijlstra samen met zijn zoon de Schotse Highland games, aangeboden door Sport Fryslân. Tot slot geeft pedagogisch medewerker Manny de Haan workshops Theatersport.

 

Campinglocaties

  • Maandag 23 t/m vrijdag 27 juli 2018
    • Regio Opsterland: Camping Koppejan, Jubbega
    • Regio Sneek: Camping Pasveer, Sneek
  • Maandag 30 juli t/m vrijdag 3 augustus 2018
    • Regio Tytsjerksteradiel: Vakantiepark Bergumermeer, Sumar 
    • Regio Heerenveen: Korfbalvereniging Kinea, De Knipe

 


Het belooft een mooie zomer te worden!

Themakaart 0-4 jaar

Themaposter 4-12 jaar