Vernieuwd voedingsbeleid Kinderwoud

Met trost introduceert Kinderwoud Kinderopvang haar vernieuwde voedingsbeleid!

De week van 4 t/m 8 september 2017 staat daarom in het teken van het thema ‘Voeding & Beweging; een gezonde combinatie!’.

Kinderwoud draagt graag haar steentje bij als het om gezonde voeding gaat. Daarom is het voedingsbeleid onlangs aangepast naar de nieuwe richtlijnen voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Bovendien is Kinderwoud binnen verschillende gemeenten betrokken bij het JOGG project (Jongeren op Gezond Gewicht). De oudercommissies en de centrale oudercommissie zijn actief betrokken bij de besluitvorming.

 

Belangrijke uitgangspunten bij de keuzes in het voedingsaanbod van Kinderwoud zijn:

  • Minimaal gebruik van toegevoegde suikers, zoetstoffen, kleurstoffen en zout
  • Water drinken is lekker en gezond
  • Voeding en beweging; een gezonde combinatie


Themaweek: Voeding en beweging, een gezonde combinatie!

De hele week staat in het teken van het vernieuwde voedingsbeleid. Aan de hand van het thema 'Voeding en beweging, een gezonde combinatie!' worden allemaal leuke activiteiten aangeboden, waarbij waterdrinken en bewegen centraal staan.

En om het waterdrinken leuk te maken heeft elke groep een watertap ontvangen. Door zelf fruit en/of groenten aan het water toe te voegen kunnen de kinderen zelf uitproberen wat dat met de smaak van water doet. Bovendien ziet het water er mooi uit en is het nog lekker en gezond ook!

Wilt u meer lezen over ons voedingsbeleid?

Onder Links & downloads op deze website kunt u het bekijken.

Watertap met smaakwater