Wanneer kinderopvang regelen?

Je hebt prachtig nieuws te horen gekregen. Je bent zwanger! Vanaf dat moment staat je leven negen maanden lang in het teken van de zwangerschap. En natuurlijk van al het moois dat daarna gaat komen. Er moet veel geregeld worden. Zeker als het je eerste kind is. Je wilt voor de geboorte alles tip top geregeld hebben. De kinderkamer moet klaar zijn, de box moet in elkaar gezet worden en klaarstaan in de woonkamer en zo nog veel meer. Maar... wanneer kinderopvang regelen?

 

Wanneer kinderopvang regelen? Heb je al nagedacht wie jouw kind verzorgt op het moment dat jij na de zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat? Een kinderopvang regelen doe je niet vroeg genoeg. Dat wil je gewoon snel en goed geregeld hebben toch? En dus begin je met het regelen van de kinderopvang terwijl je nog zwanger bent. Je gaat op zoek naar een geschikte opvang. En je wilt natuurlijk vooraf een goed idee krijgen waar en bij wie je kindje zijn of haar dagen dan gaat doorbrengen.

 

Elke dag een mooie dag

De eerste keer naar de opvang. Dat is natuurlijk een spannend moment. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. Bij Kinderwoud begrijpen we dat maar al te goed. Je wilt jouw baby kunnen achterlaten bij een betrouwbare opvang en bij pedagogisch medewerkers waarbij je een goed gevoel hebt. Om te zorgen dat jouw kindje een prettige tijd bij ons doorbrengt streven we naar ‘Elke dag een mooie dag’. Omdat wij vinden dat elke dag een bijzondere dag moet zijn. Bijzonder voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder.

 

Bij ons krijgt je kind volop de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Al vanaf jonge leeftijd. Samen met leeftijdsgenootjes ontdekken ze de wereld spelenderwijs. En zo maken ze meteen al nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

 

Onze medewerkers doen er daarom alles aan om het voor jouw baby zo aangenaam mogelijk te maken. Op een aantal van onze locaties zijn er zelfs speciale babygroepen. Omdat baby’s zich nog niet kunnen uiten met woorden, doen ze dit met geluiden en gebaren. De medewerkers van Kinderwoud zijn speciaal getraind op de geluiden en gebaren van baby’s. Ze weten daarom precies waar jouw kind naar vraagt.

 

De opvangmogelijkheden van Kinderwoud

Kinderwoud heeft verschillende soorten opvang. Voor jonge- en oudere kinderen. Hieronder lees je welke mogelijkheden we bieden.

 

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Ons kinderdagverblijf is een kleurrijke, geborgen en veilige plaats. Kinderen worden hier op hun gemak gesteld en begeleidt door onze pedagogisch medewerkers.

 

Gastouderopvang

De gastouderopvang is een kleinschalige opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 13 jaar. De opvang vindt plaats bij de gastouder thuis of bij jouw thuis. Deze opvang is geschikt in een situatie dat vraagt naar een flexibele opvang met flexibele tijden. Kinderwoud bemiddelt voor maar liefst 175 gastouders in heel Friesland.

 

Peuteropvang

Naast ons kinderdagverblijf en de gastouderopvang heeft Kinderwoud ook een eigen peuteropvang. Voorheen werd dit ook wel een peuterspeelzaal genoemd. Deze opvang is ter voorbereiding van het basisonderwijs en is voor peuters tussen de 2 en 4 jaar oud. Onze peuteropvanglocaties zijn allemaal.

 

Buitenschoolse opvang (BSO)

De buitenschoolse opvang is voor kinderen die buiten de gebruikelijke schooltijden opvang nodig hebben. De kinderen die op de BSO worden opgevangen zijn in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Met een gevarieerd programma zorgen we dat jouw kind zich elke dag prima vermaakt door leeftijdsgerichte activiteiten te doen.

 

Kinderopvang regelen? Kies voor Kinderwoud!

Een kinderopvang regelen tijdens de zwangerschap? Heel verstandig! Bij Kinderwoud zijn we pas tevreden als jouw kind en jij dat ook zijn. We verzorgen de opvang in de breedste zin van het woord. Zowel voor jonge- als oudere kinderen. Op één van onze locaties of bij jouw thuis met onze gastouderopvang.

 

Zit je nog met vragen? Heb je een opmerking? Of wil je jouw kind aanmelden bij Kinderwoud? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. Maar we zijn natuurlijk ook per telefoon of e-mail bereikbaar als je dat makkelijker vindt. Hopelijk spreken we je snel!