Kinderopvang, de verschillende mogelijkheden

Op al onze kinderopvang locaties streven wij naar ‘Elke dag een mooie dag’, omdat wij op onze kinderopvang vinden dat elke dag bijzonder is. Bijzonder voor uw kind, voor u als ouder en voor onze medewerkers. Elke dag heeft namelijk iets moois te bieden. Bij Kinderwoud Kinderopvang wordt uw kind opgevangen in dynamische ruimtes, waar alle kinderen de mogelijkheid hebben om samen met hun leeftijdsgenootjes nieuwe dingen te ontdekken. Onder de juiste begeleiding leert een kind uit grote en kleine dagelijkse ervaringen iets waardevols. En zo wordt elke dag een mooie dag!

 

Uw baby voor de eerste keer naar de opvang brengen is een spannend moment. Onze pedagogisch medewerksters en gastouders doen er alles aan om het voor u en uw baby zo aangenaam mogelijk te maken. Kinderwoud wekt op sommige locaties met speciale babygroepen. Omdat baby’s zich niet kunnen uiten met woorden, doen zij dit door middel van geluiden en gebaren. Onze medewerksters zijn getraind op deze baby geluiden en gebaren, waardoor zij weten wat uw kind probeert te vertellen.

 

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf biedt kinderopvang voor kinderen tussen de 0 - 4 jaar. Het kinderdagverblijf van Kinderwoud is een kleurrijke, geborgen en veilige kinderopvang plaats, waar kinderen in groepsverband worden begeleid door onze pedagogisch medewerksters.

Gastouderopvang

Gastouderopvang is kleinschalige kinderopvang en geschikt voor baby's en kinderen van 0 - 13 jaar. De opvang wordt verzorgd bij een gastouder thuis of bij u aan huis, dé manier om flexibele werktijden met flexibele opvang te combineren. Kinderwoud bemiddelt voor 175 gastouders in verschillende gemeenten in Friesland.

 

Peuteropvang

Naast het kinderdagverblijf en de gastouderopvang, verzorgt Kinderwoud ook peuteropvang, voorheen peuterspeelzaal. Deze opvang is een voorbereiding op de basisschool en is bedoeld voor peuters tussen de 2 en 4 jaar oud. Al onze peuteropvanglocaties zijn VVE gecertificeerd. 

 

Buitenschoolse opvang

Voor de oudere kinderen (4 - 12 jaar) biedt Kinderwoud flexibele buitenschoolse opvangvormen. Onze BSO locaties bieden een gevarieerd programma met leeftijdsgerichte activititeiten. 

 

Welk soort kinderopvang u voor uw kind kiest, is afhankelijk van uw wensen. Komt u er zelf niet uit? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze van kinderopvang.