Kosten peuteropvang bij Kinderwoud

Iedere gezinssituatie is anders, dat zorgt ervoor dat de kosten voor peuteropvang voor iedereen anders zijn.

 

Zelf berekenen

Je kunt de kosten van peuteropvang zelf eenvoudig berekenen met onze rekentool. Omdat de kosten van peuteropvang per gezin verschillen, vragen wij je om enkele gegevens in te vullen zodat we de juiste berekening kunnen uitvoeren. Binnen een paar minuten krijg je een indicatie van de kosten voor peuteropvang die passen bij jouw gezinssituatie.

 

Werkende ouders

Werkende/studerende ouders of ouders die inburgering volgen vragen kinderopvang aan voor de peuteropvang. Bekijk hier onze tarieven peuteropvang voor 2023.

 

Woon je in de gemeente Heerenveen, Tytsjerksteradiel, Súdwest Fryslân, De Fryske Marren, Weststellingwerf of Opsterland?

 

Voor werkende ouders:

Afhankelijk of je als ouders beide werkt of één van de ouders werkt zijn er twee financieringsstromen:

  • Je werkt als ouders beide en hebt recht op kinderopvangtoeslag. Voor twee dagdelen peuteropvang ontvang je kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. De toeslag van de Belastingdienst dekt niet volledig de kosten dus je betaalt een eigen bijdrage.
  • Eén van beide ouders werkt niet en heeft daarom geen recht op kinderopvangtoeslag. Je betaalt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage.

 

Voor niet werkende ouders:

Ben je niet werkzaam? Dan heb je recht op een ouderbijdrage vanuit de gemeente. Hiervoor lever je inkomensgegevens bij ons aan om de juiste ouderbijdrage vast te stellen.

 

 

Kinderopvangtoeslag

Voor meer informatie over de kinderopvangtoeslag kun je de website www.toeslagen.nl raadplegen, maar je kunt ook telefonisch contact opnemen met onze afdeling Financiën via (0513) 610 825 of per e-mail via financien@kinderwoud.nl.