Van peuterspeelzaal naar peuteropvang in Friesland

Wellicht heeft u het al vernomen, de peuterspeelzalen worden omgevormd tot peuteropvang locaties. Vanuit het Rijk is besloten dat alle peuterspeelzalen onder de wet Kinderopvang vallen. Met deze verandering zal de peuterspeelzaal verdwijnen en in de toekomst peuteropvang genoemd worden. De verandering is ingezet met het oog op professionalisering van de opvang van uw peuter.

 

Het feit dat de peuteropvang onder de wet Kinderopvang valt, heeft (positieve) gevolgen voor de financiering. Zo krijgen tweeverdieners ook recht op kinderopvangtoeslag, ook als hun kind naar de peuteropvang gaat. Voor gezinnen waarbij één of geen van de ouders een baan heeft, geldt straks dat zij in aanmerking komen voor een inkomensafhankelijke bijdrage vanuit de gemeente.

 

Het is belangrijk dat de peuteropvang voor elke peuter bereikbaar is. In de periode dat een peuter naar de peuteropvang gaat (van 2 tot 4 jaar) worden er veel vaardigheden ontwikkeld, onder andere de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. De peuteropvang is een kwalitatief hoge opvangvorm, welke de voorbereiding naar het basisonderwijs perfect ondersteunt. Tevens is er oog voor kinderen waarbij er zorgen bestaan over de optimale ontwikkelingskansen. De peuteropvang biedt extra ondersteuning, zodat de stap naar het basisonderwijs later minder groot is.

 

Kinderwoud heeft verschillende peuteropvang locaties in Friesland. Wanneer u nieuwsgierig bent naar onze mogelijkheden of wellicht geïnteresseerd bent in een rondleiding op één van onze locaties, neem gerust contact met ons op, info@kinderwoud.nl of bel naar 0513 610 825.

 

Peuteropvang Heerenveen

Heerenveen, ‘een gouden plak’ in Friesland waar wij graag van Elke dag een mooi dag maken! Kom gerust eens op één van onze peuterspeelzaal / peuteropvang locaties kijken.

 

Peuteropvang Opsterland

Kinderwoud biedt in verschillende dorpen in Gemeente Opsterland peuteropvang aan. Bent u nieuwsgierig naar één van onze locaties? Neem gerust contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak een peuteropvang locatie te bekijken.

 

Peuteropvang Tytsjerksteradiel

Ook in de gemeente Tytsjerksteradiel heeft Kinderwoud Kinderopvang peuterspeelzaal / peuteropvang locaties. Kom gerust eens langs en proef de sfeer. 

 

Peuterspeelzaal / peuteropvang Sneek

Kinderwoud heeft tevens in de gemeente Sudwest Fryslân diverse peuterspeelzaal en peuteropvang locaties! U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of één van de locaties.