Nijntje Pleintje

Een speciaal beweegevenement voor peuters en kleuters

 

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder beweging worden al die dingen heel lastig. Zou het dan niet logisch zijn om die basis goed aan te leren?

 

Wat is het Nijntje Pleintje?

Veel dorpen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel krijgen binnenkort een Nijntje Beweegaanbod. Het Nijntje Pleintje geeft jou en je kind de mogelijkheid om alvast even te kunnen kennismaken met het bewegen met Nijntje en de Nijntje Beweegdiploma trainers van de lokale gymvereniging bij jou in de buurt.

 

Het Nijntje Pleintje bestaat uit verschillende oefeningen en spelletjes gebaseerd op de basisvormen van bewegen. De Nijntje Beweegdiploma trainers geven uitleg aan de ouders, bewegen met de kinderen op muziek en doen leuke spelletjes. 

 

Bekijk hier de poster.

 

Wanneer en waar is het Nijntje Pleintje?

 

Sporthal De Hege Fiif in Hardegarijp

 

Datum: zaterdag 11 september

Tijd: 09:30 uur tot 11:30 uur

Voor wie: voor iedereen van 0 t/m 6 jaar. Kinderen kunnen alleen of samen met ouders meedoen. Opgave is niet nodig.

 

Sporthal De Houtmoune in Buitenpost

 

Datum: zaterdag 11 september

Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur

 

 

Nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen!

 

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie! Ook leren kinderen sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen?

 

Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Er zijn twee lessenseries;

 

  • Beweegdiploma 1 voor peuters
  • Beweegdiploma 2 voor kleuters

 

Gemiddeld zijn 15 lessen nodig om een diploma te halen. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het Nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!