Vernieuwd voedingsbeleid Kinderwoud

Kinderwoud vindt gezonde voeding belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Het is de brandstof en energieleveranciers voor onze dagelijkse activiteiten. Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen, zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren, zitten lekkerder in hun vel en hebben minder kans op overgewicht. 

 

Daarom bieden we de kind(eren) lekkere en gezonde voeding aan op al onze locaties.

 

Voeding en het brein


Wist je dat de ontwikkeling van het kinderbrein tot het volwassen brein ongeveer 25 jaar duurt? Het brein ontwikkelt zich het meest in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Maar liefst 80% van alle verbindingen in de hersenen wordt dan namelijk al gelegd. Daarom is het erg belangrijk dat het brein juist in deze periode goed wordt verzorgd. Ook met voeding!Daarom bieden we de kind(eren) lekkere en gezonde voeding aan op al onze locaties.

Lees het vernieuwde voedingsbeleid >


Wat is er veranderd?

 

Het voedingsbeleid van Kinderwoud is aangepast naar de nieuwe richtlijnen  van het Voedingscentrum. Alle informatie over hygiëne met betrekking tot voedselbereiding, zuigelingenvoeding en de bewaarwijzer is ook in het voedingsbeleid opgenomen.

Belangrijke uitgangspunten bij de keuzes in het voedingsaanbod van Kinderwoud zijn:

 

  • Minimaal gebruik van toegevoegde suikers, zoetstoffen, kleurstoffen en zout;
  • Water drinken is lekker en gezond;
  • Voeding en beweging; een gezonde combinatie.

 

Meer weten of wilt u het gehele voedingsbeleid lezen? Download hier het voedingsbeleid van 2020.