Nieuw thema: Winterlab

Het nieuwe jaar is gestart met een nieuw thema: Winterlab! Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen ontdekken. Kinderen willen van jongs af aan al weten ‘hoe het zit’ en komen met vragen. Hoe ontstaat een regenboog? Hoe werkt zeep? Kinderen spelen en ontdekken. Tijdens het thema Winterlab werken kinderen aan een nieuwsgierige, ‘willen weten’ houding, ze leren vragen te formuleren en deze met elkaar op te lossen, en ze doen nieuwe kennis en inzichten op.

 

De activiteiten tijdens Winterlab prikkelen de nieuwsgierigheid van kinderen, laten kinderen ontdekken, spelen en onderzoeken. De eerste stap is het prikkelen van de verwondering, nieuwsgierigheid: ‘Hé, hoe kan dat?’


Maar ook onderwerpen als ‘Onderzoek jezelf maar!’, ‘Wat ga je maken?’, ‘Wat bedenk jij?’ en ‘Voelen maar!’. Bij deze thema’s komen veel verschillende onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld verf maken, kikkervisjes, zwaartekracht, schaduw, water, hutten bouwen en wind.

Zo willen we eraan bijdragen dat jonge kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren. Het geven van vertrouwen en het ontwikkelen van een nieuwsgierige en vindingrijke houding is het doel.