Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Op al onze KDV, POV en BSO locaties geven wij voorlezen deze week speciale en extra aandacht. Ieder jaar worden er een aantal prentenboeken gekozen welke voorgedragen worden aan kinderen door het hele land. Het doel van de voorleesdagen is de bevordering van het voorlezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen. Voorlezen is prikkelend voor de kinderen. Zij kunnen hun fantasie de vrije loop laten en het vergroot hun woordenschat.

Een mooi initiatief welke goed aansluit op de pedagogische ontwikkeling van de kinderen. Onze locatie Us Kubus in Heerenveen ontvangt samen met de OBS van Kleffensschool twee bijzondere voordragers. Burgemeester, Tjeerd van der Zwan, en wethouder Coby van de Laan, komen voorlezen op deze locatie. Een hele eer natuurlijk en spannend voor alle kinderen.

 

De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2003 georganiseerd door CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) op initiatief en in opdracht van Stichting Lezen.

 

Wethouder Coby van de Laan leest voor op onze locatie Us Kubus