Maaike Nolles

Mijn naam is Maaike Nolles en ben geboren op 16 juli 1962.
Samen met mijn man woon ik aan de Schoterlandseweg in Nieuwehorne, tegenover de plaatselijke supermarkt. We hebben drie zoons, waarvan de jongste van 23 jaar nog inwonend is. Ik ben sinds 2013 zelfstandig gastoude en ik ben gespecialiseerd in baby- en peuteropvang. Daarvoor was ik als pedagogisch medewerkster actief bij t’Hummelhûs in Oudehorne en eerder bij Kinderwoud op locatie 'de Bijenkorf' in Heerenveen. Mijn ervaring en mijn opleiding MBO KV-JV (SPW ), met daarbij EHBO en Kinder EHBO, komen mij nu mooi van pas.  

We bewonen een groot huis, met diepe tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en ravotten, in de zandbak, het speelhuisje of op de glijbaantjes.
Binnenshuis hebben we een speelkamer met de eetkamer aangesloten.
Er staan de kinderen meerdere slaapvertrekken met professionele kinderbedjes ter beschikking. Ook hebben we voor de buitenslapers een 'lutjepotje'.

Momenteel vangen we rond de 10 kinderen op. Ze zijn niet allemaal gelijktijdig aanwezig zijn. Normaal gesproken zijn er maximaal 4 kinderen op een dag.
De kinderen zijn elke dag welkom, maar donderdag is in principe mijn vrije dag.


Zodra iedereen er is, eten we vaak eerst gezamenlijk waarna de kinderen vrij mogen spelen. Daarna zitten we gezellig in de groep aan de grote eettafel en eten we fruit en drinken we wat. Meestal lees ik dan ook een boekje voor of we zingen gezellige peuterliedjes. In de omgeving vinden we veel kleine speeltuintjes en natuurlijk de supermarkt. Hier gaan we dan naartoe met 'de bus', wat een groot feest is voor de kinderen. De bus is een zes persoons wandelwagen met heuse deurtjes en gebruik ik ook om de wat oudere kinderen te halen en te brengen bij peuteropvang de Lytse Bearkes. Tussen de middag eten we gezamenlijk en daarna gaan de kleintjes meestal slapen. De oudere kinderen mogen vrij spelen of we gaan gezellig puzzelen, kleuren, verven, etc. 

Ik houd van regelmaat en vastigheid. Zo probeer ik iedereen een leuke dag te bezorgen, met voor een ieder een persoonlijke benadering. Dat laatste is voor mij erg belangrijk. Mijn tarief sluit aan bij de tarieven van Kinderwoud. Ik reken wel een kleine opslag voor eten, fruit en drinken. Dit omdat we dat graag in groepsverband doen.

 

Voor meer vragen en advies mag u mijzelf benaderen of natuurlijk Kinderwoud. 

gastoudermaaike@upcmail.nl