Kinderwoud van start met thema 'Alle kleuren van...'

Vanaf maandag 18 september staan alle locaties van Kinderwoud in het teken van het nieuwe thema 'Alle kleuren van...'. In het thema komen de verschillende kleuren aan bod. Naast het ervaren van licht en kleur staat vooral het experimenteren met kleuren centraal.

De eerste week staat in het teken van De Stijl en dan met name van het bekendste werk van Piet Mondriaan. Dit werk is te herkennen aan de kleurvlakken die worden gescheiden door zwarte lijnen.

Kleuren komen ook terug in het dagelijks leven. Blauwe luchten, groen gras, oranje vuur, gele zon en de bladeren van de bomen die na een groene zomer weer verkleuren. Welke kleuren heeft een regenboog? Hoe ontstaat een regenboog? Waarom heeft een regenboog de kleuren die hij heeft? Kleuren kun je ook mengen. Wat zijn primaire kleuren en met welke kleuren maak je nieuwe kleuren?

Kinderwoud werkt het hele jaar met thema’s. Bij het aanbieden van het gevarieerde activiteitenaanbod dient ons ‘spinmodel’ als handvat, waardoor alle ontwikkelingsgebieden van uw kind aan bod komen. 

 

Themaflyer 'Alle kleuren van...'

 

Spinmodel Alle kleuren van...