Kinderwoud en Sinne starten herintrederstraject in samenwerking met UWV

Door het tekort aan pedagogisch professionals in de kinderopvang, hebben we samen met Sinne en uitkeringsinstantie UWV de handen ineen geslagen. In de kinderopvang is het steeds vaker lastig om roosters rond te krijgen. Er zijn meer vacatures dan beschikbare kandidaten en het verzuim is hoog. Sommige kinderopvangorganisaties moeten om die redenen soms hun groepen sluiten. Hier willen we graag iets aan doen, samen met Sinne en UWV.

 

Herintrederstraject

 

Kinderwoud, Sinne en UWV starten nu een traject voor herintreders met een verouderd diploma. Zij kunnen een opleiding van drie maanden volgen en tegelijk aan de slag bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuteropvang om zo direct de aangeleerde theorie in de praktijk toe te passen. Na afronding zijn de deelnemers in het bezit van een mbo4-certificaat pedagogiek (0-13 jaar). Door het herintrederstraject kunnen we ze relatief snel weer een positie binnen de kinderopvang bieden. Het traject is ook voor mensen die een carrièreswitch willen maken vanuit de zorg. De eerste startdatum is 10 mei 2022.

 

 

Meer weten?

 

Ben je geïnteresseerd in dit herintrederstraject en wil je graag meer weten? Neem gerust contact met op met onze HR-afdeling via 0513 610 825 of via personeel@kinderwoud.nl