Kinderopvang toeslag Friesland

Maakt u gebruik van kinderopvang in Friesland? U heeft wellicht de mogelijkheid om kinderopvang toeslag aan te vragen. De kinderopvang toeslag wordt door de overheid vastgesteld. De hoogte van de kinderopvang toeslag is inkomensafhankelijk en wordt bepaald aan de hand van de inkomensklassen welke de overheid vastgesteld heeft.

 

Ouders en verzorgers die werken, studeren of een inburgeringscursus volgen hebben recht op kinderopvang toeslag van de overheid. Ook wanneer u niet werkt kunt u voor deze toeslag in aanmerking komen.

 

Bijvoorbeeld als u jonger bent dan 18 jaar, woonachting in Friesland, een bijstandsuitkering ontvangt en een opleiding volgt, of als u een traject van werk naar werk volgt, maar geen uitkering ontvangt. Hoe u de kinderopvang toeslag dan kunt aanvragen vertellen wij u graag. In dat geval nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken met één van onze medewerkers van de afdeling Financiën. Zij zijn werkzaam op ons facilitair bureau in Heerenveen, Friesland. Wij gaan dan samen met u de toeslag aanvragen.

 

U kunt zelf ook kijken of u recht heeft op, en de hoogte van uw kinderopvang toeslag door op www.toeslagen.nl het aanvraagprogramma te downloaden. U kunt dit tevens aanvragen bij de Belastingdienst via 0800 0543.