Kerstvakantie op de BSO!

De kerstvakantie staat voor de deur. De kinderen zijn twee weken vrij van school en veel mensen zoeken de gezelligheid van familie en vrienden op tijdens de feestdagen. Voor wie in de kerstvakantie opvang nodig heeft is Kinderwoud Kinderopvang, met uitzondering van de feestdagen, natuurlijk gewoon geopend. Op onze locaties worden veel leuke activiteiten georganiseerd om de kinderen ook op opvangdagen het vakantiegevoel te geven. We gaan gezellig knutselen, spelen, chillen, bewegen en we maken leuke uitjes. Kortom, ook in de kerstvakantie maakt Kinderwoud van ‘Elke dag een mooie dag!’.

 

Bij Kinderwoud vinden wij dat in de vakantie extra uitgepakt mag worden. We zorgen voor een breed vakantieaanbod waarin we extra aandacht geven aan de talentontwikkeling van de kinderen. Bent u benieuwd naar wat er op de locatie van uw kind(eren) wordt georganiseerd? Kijk dan in de Kinderwoud-app/ ouderportaal naar het vakantieprogramma of vraag op de groep naar het programma.Hieronder vindt u een willekeurige greep uit ons aanbod op onze verschillende locaties.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!


Een kleine greep uit het aanbod*:

Koken & Bakken

  • De dag voor kerst wordt op bijna alle locaties van Kinderwoud een kerstbrunch georganiseerd. De hapjes worden door de kinderen zelf gemaakt, de menukaartjes worden ontworpen en de tafel netjes gedekt en versierd. Wie is de ober? Wie zingt een mooi kerstliedje? Waar het kan schuiven de kinderen van het kinderdagverblijf aan.

  • Kinderen en ouderen, een goede combinatie! Net als vorig jaar denken we aan de ouderen in Friesland. Tussen Kerst en Oud & Nieuw maken de kinderen van verschillende locaties nieuwjaarskaarten en/of bakken ze lekkere koekjes. Daarna gaan ze vrolijk op pad om de kaarten en koekjes te bezorgen!

 

Muziek, Theater & Kunst

  • De kinderen gaan poppenkastpoppen maken van sokken. Na het sokken pimpen, bedenken de kinderen een verhaal en geven ze een voorstelling.
  • Drum- en Showband Advendo verzorgt een workshop in Sneek. In Harlingen maken de kinderen zelf muziek met hun eigen meegebrachte muziekinstrumenten.

 

Fit & Fun

  • Bij Kinderwoud vinden wij bewegen heel belangrijk en leuk om te doen. Na de kerstdagen wordt op bijna alle locaties een heuse sportdag georganiseerd. In een gymzaal doen we leuke beweegspellen zoals levend airhockey, levend mijnenveger en vele andere actieve spellen.
  • IJspret! Op woensdag 2 en donderdag 3 januari zijn veel kinderen van Kinderwoud te vinden op de ijsbanen in Friesland. Zowel in de Elfstedenhal in Leeuwarden als in Thialf in Heerenveen binden de kinderen hun schaatsen onder. Onder professionele begeleiding van de beide staatsscholen gaan de kinderen de uitdaging op het ijs aan. Ieder op zijn eigen niveau en uiteraard met leuke ijsspellen. 

 

Uitvinden & Ontdekken

  • We gaan werken met helium en laten onze wensballonnen opstijgen. Ook hakken we speelgoed uit ijs, laten we water snel bevriezen en maken we vuurpijlen die echt werken. Op elke locatie is wel iets te ontdekken of uit te vinden.

 

Chillen & spelen

  • Of het nou een spelletjesdag is of een pyjamadag; chillen en spelen mag natuurlijk altijd. Het is tenslotte vakantie!

 

 

* het aanbod verschilt per opvang locatie.