Kerstvakantie bij Kinderwoud!

De kerstvakantie staat voor de deur. De kinderen zijn twee weken vrij van school en veel mensen zoeken de gezelligheid van familie en vrienden op tijdens de feestdagen. Heerlijk! Voor wie in de kerstvakantie opvang nodig heeft is Kinderwoud Kinderopvang, met uitzondering van de feestdagen, natuurlijk gewoon geopend. Op onze locaties worden veel leuke activiteiten georganiseerd om de kinderen ook op opvangdagen het vakantiegevoel te geven. We gaan gezellig knutselen, spelen, chillen, bewegen en we maken leuke uitjes. Kortom, ook in de kerstvakantie maakt Kinderwoud van ‘Elke dag een mooie dag!’.

 

Bent u benieuwd naar wat er op de locatie van uw kind(eren) wordt georganiseerd? Kijk dan in de Kinderwoud-app/ ouderportaal naar het vakantieprogramma of vraag op de groep naar het programma. Hieronder vindt u een willekeurige greep uit ons aanbod op onze verschillende locaties.

 

Koken & Bakken

 

Kinderen en ouderen, een goede combinatie!

Op verschillende locaties van Kinderwoud steken de kinderen tussen kerst en oud en nieuw de handen uit hun mouwen. Ze maken nieuwjaarskaarten en/of bakken lekkere koekjes. Daarna gaan ze al zingend op pad om de kaarten en koekjes bij de ouderen te bezorgen!

 

Muziek, Theater & Kunst

In de kerstvakantie worden natuurlijk ook veel creatieve activiteiten gedaan. Zo gaan de kinderen in Sneek bijvoorbeeld aan de slag met hout en in Heerenveen maken ze ‘giftige beestjes’. Op sommige locaties komt een goochelaar langs met een mooie show, waarna de kinderen zelf gaan goochelen…

 

Rondleiding door Theater Sneek

Op donderdag 4 januari worden de kinderen ontvangen in het prachtige Theater Sneek. Een kijkje nemen in de kleedkamers en zelf op het grote podium staan? Tijdens deze ontdekkingstocht kan het allemaal! In elke ruimte worden vragen beantwoord of is er een leuke opdracht te doen. Zo leren de kinderen spelenderwijs over de verschillende aspecten van het theater. De rondleiding wordt afgesloten met een gezamenlijke groepsfoto op het toneel van Theater Sneek.

Workshop theater in de Rabozaal van Theater Sneek

En nu zelf aan de slag! Tijdens een intensieve theaterworkshop gaan de kinderen zelf aan de slag als acteur. Want wat moet een acteur eigenlijk kunnen? Hoe beeld je diverse emoties uit? Tijdens de workshop leren de kinderen de basis van acteren in theater en gaan ze hier zelf mee aan de slag.


Fit & Fun

Bewegen vinden we bij Kinderwoud heel belangrijk en ook leuk om te doen. Daarom wordt op alle locaties flink bewogen in de kerstvakantie. Soms zelfs met een heuse sportdag. In een gymzaal doen we leuke beweegspellen en zetten we een parcours uit.

 

Kinderwoud schaatst!

Op woensdag 3 en donderdag 4 januari zijn veel kinderen van Kinderwoud te vinden op de ijsbanen in Friesland. Zowel in de 11stedenhal in Leeuwarden als in Thialf in Heerenveen binden de kinderen van Kinderwoud hun schaatsen onder. Onder professionele begeleiding van de beide schaatsscholen gaan de kinderen de uitdaging op het ijs aan. Ieder op zijn eigen niveau en uiteraard met leuke spellen.

 

Expeditie Robinson

Op maandag 2 januari wordt ’t Arendsnest in Hardegarijp omgetoverd tot een Expeditie Robinson locatie. Uit heel Tytsjerksteradiel komen de kinderen naar ’t Arendsnest om daar te ontdekken wie de beste Robinsons zijn. Door middel van het ultieme survivalspel, bekend van televisie, gaan de kinderen in teams de strijd met elkaar aan. Reuze katapult bouwen en schieten, denkopdrachten, een race en natuurlijk vuur maken. Welk team is het sterkste en werkt het beste samen? Dat team verdient de Kinderwoud - Robinson titel!

 

Oliebollendag

Waar komen oliebollen vandaan, hoe worden ze gemaakt? Kunnen we ze zelf ook maken? Tijdens de Oliebollendag staat alles in het teken van oliebolllen. We gaan uiteraard oliebollen eten maar we doen ook de oliebollenloop! Lekker bewegen!

 

Uitvinden en Ontdekken

 

Giftige beestjes maken

In Heerenveen gaan de kinderen aan de slag met het maken van 'giftige beestjes'. Van een batterij, een led-lampje, een kroonsteentje en pijpenragers maken de kinderen een zelfbedacht beestje.

 

Experimentendag

Op verschillende locaties van Kinderwoud gaan de kinderen op onderzoek uit. We doen verschillende proefjes. We blazen bijvoorbeeld een handschoen op, gaan schrijven met melk of doen lichtexperimenten. Hoe dan ook ontdekken we deze dag veel!

 

 

Fijne vakantie!