IJspret voor BSO kinderen van Kinderwoud Kinderopvang

Het nieuwe jaar begint sportief op de buitenschoolse opvang (BSO) van Kinderwoud Kinderopvang! Op woensdag 2 januari 2019 bezoeken ruim 150 BSO kinderen van diverse locaties door heel Friesland, onder leiding van 30 Pedagogisch Medewerkers de Elfstedenhal in Leeuwarden. Verdeeld over twee groepen leren de kinderen de eerste beginselen van het schaatsen. Na een welverdiende pauze, met koek en zopie, wordt de Elfstedentocht verreden of doen de kinderen mee aan de Elfsteden spellencaroussel op het ijs.

 

Bij de locaties in Sneek, Harlingen, Opsterland, Smallingerland en Tytsjerksteradiel staan ’s ochtends al vroeg de bussen klaar om de kinderen en medewerkers op te halen en naar de ijsbaan te brengen. Het voelt een beetje als een schoolreisje en alle kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen mee.

 

Op de ijsbaan aangekomen, worden de kinderen in groepen gedeeld op leeftijd en niveau. Het eerste uur krijgen ze schaatsles van de professionele instructeurs van de Elfstedenhal. Na een pauze met limonade of warme chocomelk en iets lekkers gaan de oudste kinderen de Elfstedentocht schaatsen en ontvangen zij bij iedere ronde een stempel. Uiteraard zit ook deze Elfstedentocht, net als in de echte, vol hindernissen. De jongste kinderen doen een spellencarrousel, met onder andere een prikslee parcours, puck schieten, parachutespel en jeu de band.

 

Het is voor het tweede jaar dat Kinderwoud met de BSO kinderen naar Leeuwarden afreist. Dit jaar met nog 60 kinderen meer dan vorig jaar. De Elfstedenhal is gespecialiseerd in het bieden van een uitdagend programma op de schaats voor jonge kinderen. De organisatie verloopt soepel, er zijn voldoende instructeurs en voor de kinderen die geen eigen schaatsen hebben is er voor een klein bedrag gelegenheid tot het huren van schaatsen.

 

Belang van bewegen

Kinderwoud vindt bewegen heel belangrijk, want bewegen stimuleert de ontwikkeling van de kinderen. Zowel fysiek als sociaal, emotioneel en cognitief. Bovendien voorkomt bewegen overgewicht en geeft bewegen een goed gevoel over jezelf. Als organisatie kiezen we er daarom bewust voor om flink te investeren in deze actieve beweegochtend. Bovendien kunnen kinderen die anders niet of zelden in aanraking komen met schaatsen op deze manier ontdekken of ze schaatsen leuk vinden. 

Kinderwoud in Elfstedenhal 2018