Gevarieerd activiteitenaanbod op de BSO in de herfstvakantie

Het is herfstvakantie en dat betekent dat de meeste BSO-locaties van Kinderwoud hele dagen geopend zijn en leuke, gevarieerde activiteiten aanbieden. Van uitjes naar het museum en het theater tot het bos en het maken en eten van pompoensoep. Daarnaast is het de laatste week van het thema Alle kleuren van... en staan we stil bij de herfst. Alle regio’s/locaties hebben mooie plannen gemaakt.

 

Heerenveen
In Heerenveen gaan de kinderen op dinsdag 24 oktober sporten! De kinderen vanaf groep 4 (7 jaar) gaan naar de Mega Sportdag in Sportstad Heerenveen. Voor de jongste kinderen wordt een sportdag op de locaties georganiseerd. 

 

Op donderdag 26 oktober gaan de jongste kinderen (4 t/m7 jaar) naar Museum Belvédère. De kinderen bezoeken daar een expositie over constructivisme, een moeilijk woord voor vormen (driehoeken, vierkanten, heel veel kleuren). De kinderen krijgen een leuk programma aangeboden met onder andere een zoektocht door het museum. Zo gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar de kleuren en vormen in de tentoonstelling. Bijvoorbeeld; zoek het schilderij met het meeste geel.

Sneek
Op maandag 23 oktober bezoeken de BSO kinderen in Sneek het Fries Scheepvaartmuseum. Ze gaan kijken in het rariteitenkabinet, griezelen mee met de Vliegende Hollander en kijken hun ogen uit in een zaal vol vreemde vondsten uit gezonken schepen. Daarnaast bekijken ze spannende schilderen in donkere kamers en kijken ze zelfs in de kelder van het museum. Gruwelijk eng en spannend dus in het museum...
Uiteraard mogen de kinderen ook lekker vrij spelen in het kindermuseum.

Op woensdag 25 oktober gaan de kinderen op Avontuur in de Natuur! Met z’n allen in de bus naar Oudemirdum.
Waar woont Dassie, wat eet hij allemaal? Hoe zit het met kabouters en paddenstoelen? Welke bosbeesten ken je? Wat eet een specht?
De kinderen gaan in groepjes via verschillende natuurpaden op ontdekkingstocht door het bos. Spelenderwijs leren ze over de natuur.

Onder begeleiding van een boswachter worden hutten  gebouwd en spellen gedaan. Tot slot lunchen we lekker in de buitenlucht. Daarna gaan we weer met z’n allen in de bus terug.

 

Nationaal Park De Alde Feanen
De BSO-locaties in Oenkerk (Mearkelân) en Burgum (De Bistebus) gaan dinsdag 24 oktober en woensdag 25 oktober naar Nationaal Park De Alde Feanen. Daar lopen ze de rugzakroute 'het (klein) kikkerpad' en bezoeken ze het bezoekerscentrum. In het bezoekerscentrum is veel te bekijken en de kinderen kunnen er een speurtocht doen.


Naar De Lawei

Op dinsdag 24 oktober gaan de BSO locaties uit Drachten, Beetsterzwaag en Ureterp het theater in.

De jongstee kinderen gaan knutselen, verkleden en de film Dikkertje Dap in een echte bioscoop zaal zien.
De oudste kinderen ontdekken De Lawei achter de schermen. Waar komen de artiesten binnen? Waar verkleden de artiesten zich? Hoe voelt het nu om op toneel te staan? Eerst een leuke rondleiding en daarna een echte theaterworkshop waar de kinderen actief aan kunnen deelnemen.

  

Lekker sportief

Op maandag 23 oktober gaan de kinderen die de BSO in De Knipe, Ureterp of Gorredijk bezoeken in de gymzaal Van Lyndensteyn lekker sporten en spelletjes doen onder leiding van Jelle Jan.