Vormen gastouderopvang

Vormen gastouderopvang

Gastouderopvang is een flexibele en kleinschalige manier van kinderopvang. Het gastouderbureau van Kinderwoud biedt gastouderopvang aan bij de gastouder thuis of de gastouder komt bij jou thuis. 

 

1. Gastouderopvang bij de gastouder thuis

Werk je onregelmatige diensten? Dan is gastouderopvang bij de gastouder thuis wellicht een optie voor je. Je kind wordt opgevangen in een veilige en huiselijke sfeer en ziet altijd hetzelfde vertrouwde gezicht en uiteraard houdt de gastouder rekening met je wensen, opvoedingsideeën en levensbeschouwelijke overtuiging.

 

Je kiest zelf de gastouder

Het is het belangrijkste dat je vertrouwen hebt in de zorg voor jouw kind. Daarom kies je bij gastouderopvang zelf de persoon die jouw kind opvangt en welke vorm van opvang het beste bij je situatie past.

 

Kleine groepen

Een gastouder mag in haar eigen huis meerdere kinderen opvangen. Je kind wordt in een klein groepje van maximaal 6 kinderen opgevangen. Je kunt kiezen voor een gastouder die ook andere kinderen opvangt, maar dit hoeft niet. Doordat je kind in een kleine groep opgevangen wordt, is er veel persoonlijke aandacht voor ieder kind. Bovendien leren de kinderen omgaan en spelen met andere kinderen. 

 

Dagen en uren + betaling

De opvangdagen en –uren worden in overleg met de gastouder bepaald. Op de afgesproken tijdstippen haal en breng je jouw kind zelf bij de gastouder thuis. Bij gastouderopvang bij de gastouder thuis betaal je per kind per uur.

 

2. Gastouder aan huis

Naast gastouderopvang bij de gastouder thuis kun je bij Kinderwoud ook kiezen voor gastouderopvang in jouw eigen huis, ook wel thuisopvang. Met een gastouder aan huis kan het vertrouwde dagelijkse ritme van je kind gewoon doorgaan.

 

Een gastouder aan huis zorgt voor rust

’s Ochtends kunnen jonge kinderen nog even lekker blijven liggen en hoeven niet al klaar te staan voor de opvang. Wanneer je aan het eind van de middag thuiskomt, hoef je je niet te haasten om je kind op te halen. Terwijl je naar huis rijdt, is je kind bijvoorbeeld al in bad geweest, waardoor je tijd heeft om gezellig samen te eten of nog even een boekje te lezen. Een gastouder aan huis zorgt dus voor veel rust.  

 

Eigen omgeving

Je kind wordt in eigen omgeving opgevangen en heeft zijn of haar eigen spullen en kan lekker in het eigen bedje slapen. Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, naar de sporttraining of gewoon thuisblijven; het kan allemaal. De gastouder wordt een vertrouwd gezicht voor jouw gezin. Omdat alleen jouw kind opgevangen wordt, is er genoeg ruimte en aandacht voor iedereen. Je kind en de gastouder leren elkaar goed kennen, waardoor de gastouder ieder kind precies de aandacht kan geven die het nodig heeft. 

 

Minimum uurloon ongeacht het aantal kinderen

Thuisopvang is een mooie oplossing als je opvang voor meerdere kinderen nodig hebt. Je betaalt namelijk het minimum uurloon ongeacht het aantal kinderen. Daarnaast kun je zelf afspraken maken over de werktijden, de werkzaamheden en dagindeling.

 

Voordat gastouderopvang aan huis kan beginnen, moet de gastouder geregistreerd worden op het opvangadres. Hiervoor moet het huis voldoen aan bepaalde veiligehidseisen. Meer informatie over deze registratie vind je op de pagina registratie bij thuisopvang

 

Gastouder vinden en werkwijze

Ben je benieuwd hoe Kinderwoud  helpt bij het vinden van een gastouder? Kijk dan eens naar onze werkwijze. Je kunt ook zelf een kijkje nemen op onze locatiepagina voor een gastouder bij jou in de buurt.

 

Aanmelden en contact

Wil je gebruik maken van thuisopvang of opvang bij de gastouder thuis? Meld jouw kind dan aan via ons aanmeldformulier. Zodra wij de aanmelding hebben ontvangen, neemt een van onze bemiddelingsmedewerkers contact met je op. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je natuurlijk ook eerst geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via 0513-610825. Wij helpen je graag verder.