Vormen gastouderopvang

Het gastouderbureau van Kinderwoud bemiddelt in Friesland in twee vormen van gastouderopvang, namelijk gastouderopvang bij de gastouder thuis en thuisopvang. Bij thuisopvang komt de gastouder bij u thuis. Hieronder vindt u een beschrijving van beide opvang vormen.

 

Gastouderopvang

Net als thuisopvang, is gastouderopvang bij de gastouder thuis een flexibele en kleinschalige vorm van opvang. Hierdoor is het erg geschikt wanneer u bijvoorbeeld onregelmatige diensten werkt. Uw kinderen worden opgevangen in een veilige en huiselijke sfeer en zien altijd hetzelfde vertrouwde gezicht. Vanzelfsprekend houdt de gastouder rekening met uw wensen, opvoedingsideeën en levensbeschouwelijke overtuiging. Uw vertrouwen in de zorg voor uw kind is het allerbelangrijkst. Daarom kiest u bij gastouderopvang zelf degene die uw kind opvangt en welke vorm van opvang het beste bij uw situatie past.

 

Een gastouder mag in haar eigen huis meerdere kinderen opvangen. Uw kind wordt in een klein groepje van maximaal 6 kinderen opgevangen. U kunt kiezen voor een gastouder die ook andere kinderen opvangt, maar dit hoeft niet. Doordat uw kind in zo’n kleine groep opgevangen wordt is er veel persoonlijke aandacht voor ieder kind. Bovendien leren de kinderen omgaan en spelen met andere kinderen. 

 

De opvangdagen en –uren worden in overleg met de gastouder bepaald. Op de afgesproken tijdstippen haalt en brengt u uw kind zelf bij de gastouder thuis. Bij gastouderopvang bij de gastouder thuis betaalt u per kind per uur.

 

Gastouder aan huis

Naast gastouderopvang bij de gastouder thuis kunt u bij Kinderwoud ook kiezen voor gastouderopvang in uw eigen huis, ook wel thuisopvang. Met een gastouder aan huis kan het vertrouwde dagelijkse ritme van uw kinderen gewoon doorgaan. ’s Ochtends vroeg kunnen jonge kinderen nog even lekker blijven liggen en hoeven niet al klaar te staan voor de opvang.  Wanneer u aan het eind van de middag thuiskomt, hoeft u zich niet te haasten om de kinderen op te halen. Terwijl u naar huis rijdt zijn uw kinderen al in bad geweest, waardoor u tijd heeft om gezellig samen te eten of nog even een boekje te lezen. Een gastouder aan huis zorgt dus voor veel rust.  

 

De kinderen worden in hun eigen omgeving opgevangen en hebben hun eigen spullen tot hun beschikking en kunnen lekker in hun eigen bedje slapen. Ze kunnen afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, kunnen naar sport of zijn gewoon lekker thuis. De gastouder wordt een vertrouwd gezicht voor uw gezin. Omdat alleen uw kinderen opgevangen worden, is er genoeg ruimte en aandacht voor iedereen. Uw kinderen en de gastouder leren elkaar goed kennen waardoor de gastouder ieder kind precies de aandacht kan geven die het nodig heeft. 

 

Thuisopvang is een mooie oplossing als u opvang voor meerdere kinderen nodig heeft. U betaalt namelijk het minimum uurloon ongeacht het aantal kinderen. Daarnaast kunt u zelf afspraken maken over de werktijden, de werkzaamheden en dagindeling.

Voordat gastouderopvang aan huis kan beginnen, moet de gastouder geregistreerd worden op het opvangadres. Hiervoor moet het huis voldoen aan bepaalde veiligehidseisen. Meer informatie over deze registratie vindt u op de pagina registratie bij thuisopvang

 

Gastouder vinden en werkwijze

Bent u benieuwd hoe Kinderwoud u helpt bij het vinden van een gastouder? Kijk dan eens naar onze werkwijze. U kunt ook zelf een kijkje nemen op onze locatiepagina voor een gastouder bij u in de buurt.

 

Aanmelden en contact

Wilt u gebruik maken van thuisopvang of opvang bij de gastouder thuis? Meld uw kind dan aan via ons aanmeldformulier. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, neemt een van onze bemiddelingsmedewerkers contact met u op. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u natuurlijk ook eerst geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via 0513-610825. Wij helpen u graag verder.