Vormen gastouderopvang

Het gastouderbureau van Kinderwoud bemiddelt in Friesland in twee vormen van kinderopvang, namelijk gastouderopvang en thuisopvang. Gastouderopvang vindt plaats bij jou als gastouder thuis, bij thuisopvang ga je naar de kinderen toe.

 

Gastouderopvang

Wil je graag kinderen opvangen maar dan wel in je eigen vertrouwde huis? Dat kan! Een van de opvangmogelijkheden van Kinderwoud is namelijk gastouderopvang bij de gastouder thuis. Met deze vorm van gastouderopvang kun je jouw werk als gastouder goed combineren met de zorg voor je eigen gezin. Je zorgt ervoor dat de kinderen worden opgevangen in een veilige en huiselijke sfeer en mee kunnen draaien jouw eigen ritme. Je mag in je eigen huis meerdere kinderen uit verschillende gezinnen opvangen, maar dit hoeft niet. Het maximaal aantal kinderen is 6. Doordat je kinderen in zo’n kleine groep opvangt, heb je ruimte om veel persoonlijke aandacht aan ieder kind te geven.  

 

De opvangdagen en –uren worden in overleg met de ouders bepaald. De kinderen worden bij jou thuisgebracht en opgehaald op de afgesproken tijdstippen. Je hoeft zelf dus niet te reizen. Een voorwaarde van opvang bij de gastouder thuis is wel dat naast de gastouder ook andere inwonende gezinsleden boven de 18 jaar in het bezit zijn van een verklaring van goed gedrag. 

 

Gastouder aan huis

Wil je aan het werk als gastouder maar liever niet in je eigen huis? Ook dat kan bij Kinderwoud. Naast gastouderopvang in eigen huis, kun je bij Kinderwoud ook kiezen voor opvang bij de kinderen thuis, ook wel thuisopvang. Bij deze vorm van opvang zorg je ervoor dat het vertrouwde dagelijkse ritme van de kinderen gewoon door kan gaan. Als gastouder breng je rust in het hectische gezinsleven van veelal werkende ouders. 

 

Bij deze vorm hoef je je alleen maar te richten op de kinderen van één gezin. Je maakt met de ouder afspraken over werktijden, werkzaamheden en de dagindeling.

 

Zelfstandig gastouder worden

Met onze Franch & Free formule stellen wij gastouders in staat om als zelfstandige ondernemer te gaan werken in de kinderopvang. Ben je  benieuwd naar deze formule? Kijk dan voor meer informatie op de pagina zelfstandig gastouder.