Vormen gastouderopvang

Het gastouderbureau van Kinderwoud bemiddelt in Friesland in twee vormen van kinderopvang, namelijk gastouderopvang en thuisopvang. Gastouderopvang vindt plaats bij u als gastouder thuis, bij thuisopvang gaat u naar de kinderen toe.

 

Gastouderopvang

Wilt u graag kinderen opvangen maar dan wel in uw eigen vertrouwde huis? Dat kan! Een van de opvangmogelijkheden van Kinderwoud is namelijk gastouderopvang bij de gastouder thuis. Met deze vorm van gastouderopvang kunt u uw werk als gastouder goed combineren met de zorg voor uw eigen gezin. U zorgt ervoor dat de kinderen worden opgevangen in een veilige en huiselijke sfeer en mee kunnen draaien uw eigen ritme. U mag in uw eigen huis meerdere kinderen uit verschillende gezinnen opvangen, maar dit hoeft niet. Het maximaal aantal kinderen is 6. Doordat u kinderen in zo’n kleine groep opvangt, heeft u ruimte om veel persoonlijke aandacht aan ieder kind te geven.  

 

De opvangdagen en –uren worden in overleg met de ouders bepaald. De kinderen worden bij u thuisgebracht en opgehaald op de afgesproken tijdstippen. U hoeft zelf dus niet te reizen. Een voorwaarde van opvang bij de gastouder thuis is wel dat naast de gastouder ook andere inwonende gezinsleden boven de 18 jaar in het bezit zijn van een verklaring van goed gedrag. 

 

Gastouder aan huis

Wilt u aan het werk als gastouder maar liever niet in uw eigen huis? Ook dat kan bij Kinderwoud. Naast gastouderopvang in uw eigen huis, kunt u bij Kinderwoud ook kiezen voor opvang bij de kinderen thuis, ook wel thuisopvang. Bij deze vorm van opvang zorgt u ervoor dat het vertrouwde dagelijkse ritme van de kinderen gewoon door kan gaan. Als gastouder brengt u rust in het hectische gezinsleven van veelal werkende ouders. 

 

Bij deze vorm hoeft u zich alleen maar te richten op de kinderen van één gezin. U maakt met de ouder afspraken over werktijden, werkzaamheden en de dagindeling.

 

Zelfstandig gastouder worden

Met onze Franch & Free formule stellen wij gastouders in staat om als zelfstandige ondernemer te gaan werken in de kinderopvang. Bent u benieuwd naar deze formule? Kijk dan voor meer informatie op de pagina zelfstandig gastouder.