Meld u aan als gastouder
bij Kinderwoud!
Aanmelden

Gastouder worden bij Kinderwoud

Vindt u ieder kind uniek en bent u flexibel ingesteld? Dan is gastouder worden misschien iets voor u! Als gastouder draagt u de verantwoordelijkheid voor de opvang van maximaal 6 kinderen en zorgt u voor een veilige, geborgen en vooral vertrouwde omgeving, waar de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel kinderen u wilt opvangen. Naast de dagelijkse verzorging ondersteunt u de ouders bij de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich geborgen en veilig voelen, en dat u opvang kunt bieden van pedagogische kwaliteit. Daarom heeft Kinderwoud kwaliteitsvoorwaarden vastgesteld. Doordat gastouderopvang een kleinschalige vorm van kinderopvang is, heeft u de ruimte om ieder kind veel persoonlijke aandacht te geven. Dit zorgt ervoor dat al snel een hechte band ontstaat tussen u en de kinderen. U biedt de kinderen elke dag een mooie dag vol gezelligheid, vertrouwen en veiligheid! 

 

Benieuwd naar hoe u gastouder kunt worden? Het gastouderbureau van Kinderwoud is altijd opzoek naar nieuwe gastouders die met veel enthousiasme aan de slag willen gaan. Ontdek in welke vormen van gastouderopvang Kinderwoud bemiddelt, welke kwaliteitsvoorwaarden aan gastouders worden gesteld, welke vacatures in uw regio zijn en wat Kinderwoud voor u kan doen!

 

Voordelen gastouder worden bij Kinderwoud

Kinderwoud ondersteunt u graag bij het opvangen van kinderen en de weg hiernaar toe. Van het behalen van uw diploma tot het vinden van een passend gezin. Wij zorgen ervoor dat u de professionele en persoonlijke zorg kunt bieden die de kinderen nodig hebben. Hieronder vindt u alle voordelen die Kinderwoud u als gastouder te bieden heeft.

 

  • Bij Kinderwoud hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact. De bemiddelingsmedewerker is aanwezig bij alle gesprekken in aanloop naar de opvang, zoals het kennismakingsgesprek en het koppelingsgesprek.
  • De bemiddelingsmedewerksters bieden ondersteuning aan gastouders bij opvoedingsvragen. Bij lastige kwesties hebben wij een pedagoog in dienst die advies kan geven.
  • Wanneer u nog niet de benodigde diploma heeft om gastouder te kunnen worden, bieden wij de mogelijkheid om een Verkorte route MBO 2 Helpende Zorg en Welzijn te volgen. Onder voorwaarden worden de kosten zelfs gedeeltelijk vergoed!
  • Wij bieden, onder bepaalde voorwaarden, een vergoeding voor de kosten van kinder EHBO, de Verklaring Omtrent Gedrag en eventuele kosten die de gemeente in rekening brengt.
  • Het gastouderbureau van Kinderwoud beschikt over een uitleenservice. Gastouders kunnen kosteloos artikelen van ons lenen die nodig zijn voor de opvang van kinderen, bijvoorbeeld een box of buggy.
  • Kinderwoud beschikt over een Franch & Free formule. Met deze formule stellen wij gastouders in staat om als zelfstandige ondernemer te gaan werken in de kinderopvang.
  • Kinderwoud organiseert minimaal 2 keer per jaar een informatie thema-avond voor gastouders. Tijdens zo’n avond wordt informatie gegeven over belangrijke onderwerpen binnen gastouderopvang of worden cursussen gegeven over bijvoorbeeld babygebaren. Erg interessant!

 

Aanmelden en contact

Is het gastouderschap echt iets voor u en wilt u gastouder worden bij Kinderwoud? Meld u dan aan via ons aanmeldformulier. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Onze bemiddelingsmedewerkers zijn te bereiken op 0513-610825 of via e-mail gob@kinderwoud.nl.