Gastouder worden bij Kinderwoud

Vind jij dat ieder kind uniek is en ben je flexibel ingesteld? Dan is gastouder zijn misschien iets voor jou! Neem contact op met onze bemiddelingsmedewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

 

Wilt u gastouder worden?

Een gastouder vangt kinderen op in eigen huis. Wanneer de opvang bij de kinderen thuis plaatsvindt, noemen we dit thuisopvang en wordt de opvang verzorgd door een opvangouder. Naast de dagelijkse verzorging van de kinderen ondersteunt de gastouder de ouders bij de ontwikkeling en opvoeding van hun kind(eren). Op deze manier kunnen ouders en verzorgers met een gerust hart aan het werk. De kwaliteitsvoorwaarden van Kinderwoud zijn voor uw informatie ook schriftelijk vastgelegd.

 

Download het inschrijfformulier voor het aanmelden als gastouder / opvangouder

 

Verklaring Omtrent het Gedrag

Elke gastouder, partner en inwonende kinderen van 18 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag(VOG). U kunt het ondertekende aanvraagformulier VOG downloaden en uitprinten. Voor inwonenden van 18 jaar en ouder kunt u hetzelfde formulier downloaden en uitprinten. U hoeft alleen het voorste blad in te vullen. Een VOG moet persoonlijk aangevraagd worden op het gemeentehuis of er moet een machtiging afgegeven worden. De kosten voor de VOG liggen rond de € 40,00. Bewaar de bon goed! De VOG wordt binnen enkele weken naar u toegestuurd. Het gastouderbureau ontvangt graag een kopie van deze VOG, het origineel kunt u bewaren in de gastoudermap. Deze moet inzichtelijk zijn tijdens de inspecties van de GGD. Kinderwoud vergoedt de gemaakte kosten van de VOG na inlevering van de bon voor reeds gekoppelde gastouders. Startende gastouders krijgen de VOG na een jaar volledig vergoed, mits ze alleen aangesloten zijn bij Kinderwoud.