Gastouderopvang in Friesland

Gastouder opvang is een kleinschalige, flexibele vorm van kinderopvang die plaats vindt in een veilige, rustige omgeving.  In veel gevallen is dit het huis van de gastouder. Echter bestaat ook de mogelijkheid om de gastouder bij u aan huis te laten komen. In dit geval spreken wij over thuis opvang. Bij gastouderopvang draait uw kind mee in het gezin van de gastouder, waarbij rekening gehouden wordt met de wensen, opvoedingsideeën en levensbeschouwelijke overtuiging van de vraagouders. Het gastouderbureau van Kinderwoud bemiddelt in gastouder opvang in heel Friesland.

 

Flexibele, kleinschalige thuis- of gastouderopvang

Het gastouder bureau van Kinderwoud bemiddelt in Friesland in twee vormen van kinderopvang, namelijk gastouderopvang en thuisopvang. Gastouderopvang vindt thuis bij de gastouder plaats, bij thuisopvang komt de opvangouder bij u thuis. U kunt zelf kiezen welke vorm van opvang het beste bij uw situatie past. Gastouder opvang en thuisopvang zijn flexibele vormen van kinderopvang voor kinderen vanaf 10 weken tot en met het einde van de basisschool leeftijd. Beide zijn uitermate geschikt als u bijvoorbeeld onregelmatige diensten werkt of als u flexibele kleinschalige opvang zoekt voor uw kind(eren). Onze bemiddelingsmedewerkers informeren u graag.

 

Onze werkwijze

Zoekt u een gastouder die bij uw gezin past? Vraag dan vrijblijvend informatie aan of schrijft u zich dan in. Zodra wij uw aanmelding ontvangen hebben zal een van onze bemiddelingsmedewerkers zo snel mogelijk contact met u opnemen. We komen dan (geheel vrijblijvend) bij u thuis om uw wensen ten aanzien van de opvang van uw kind en de gastouder met u te bespreken. Het is voor ons belangrijk te weten wat voor type gastouder u zoekt, in welke wijk u de gastouder zoekt en wat u belangrijk vindt? We beschikken over een ruim bestand van gastouders. Afhankelijk van uw wensen gaat de bemiddelingsmedewerker op zoek naar een geschikte match.

 

Zodra de bemiddelingsmedewerker van Kinderwoud een geschikte, passende gastouder gevonden heeft, kan er een kennismaking plaats vinden. De bemiddelingsmedewerker zal bij dit kennismakingsgesprek aanwezig zijn. Tijdens het gesprek is het belangrijk dat u als ouder een goed beeld krijgt van hoe het er aan toe gaat bij de gastouder om uiteindelijk te beslissen of u uw kindje aan de gastouder toevertrouwd.  

Lees meer over onze werkwijze.

 

Kosten Gastouder opvang

De kosten voor gastouder opvang zijn voor iedereen anders, de netto kosten zijn namelijk afhankelijk van de toeslag die u krijgt. De hoogte hiervan is met name afhankelijk van uw gezamenlijk inkomen en aantal kind(eren). Laat u niet verrassen en bereken vooraf wat het u gaat kosten. 

 

Onze locaties

Het streven van Kinderwoud Kinderopvang is een gastouder vinden die zo dicht mogelijk bij uw wensen ligt. Op deze manier zorgen we er voor dat ouders en kinderen zich sneller thuis voelen. Kinderwoud Kinderopvang heeft een ruim bestand met gastouder locaties in Friesland. Kijk gerust op onze kaart of er een geschikte locatie voor u bij staat. Indien u geen gastouder in uw eigen regio vindt, neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

 

Gastouder worden

Werkt u graag met kinderen en bent u in het bezit van minimaal een MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (of een vergelijkbaar diploma)? Dan kunt u bij Kinderwoud Kinderopvang terecht als gastouder of vraagouder.