Gastouderopvang in Friesland

Gastouderopvang is een kleinschalige, flexibele vorm van opvang voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. De kinderen worden opgevangen bij de gastouder thuis en draaien mee in het ritme van het gezin van de gastouder. Ook is het mogelijk om uw kinderen in uw eigen huis door een gastouder op te laten vangen. We spreken dan van thuisopvang door een opvangouder/nanny. 

Zowel de gastouderopvang als de thuisopvang zijn uitermate geschikt als u bijvoorbeeld onregelmatige diensten werkt of als u flexibele kleinschalige opvang zoekt voor uw kind(eren). Vanzelfsprekend houden de gastouder en de opvangouder rekening met uw wensen, opvoedingsideeën en levensbeschouwelijke overtuiging. Uw vertrouwen in de zorg voor uw kind is het allerbelangrijkst. Daarom kiest u bij gastouderopvang zelf degene uit die uw kind opvangt en welke vorm van opvang het beste bij uw situatie past.

Het gastouderbureau van Kinderwoud bemiddelt in gastouder- en thuisopvang door heel Friesland. Onze bemiddelingsmedewerkers informeren u graag.

 

Onze werkwijze

Zoekt u een gastouder die bij uw gezin past? Meld uw kind(eren) dan aan via het aanmeldformulier op deze website. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, neemt een van onze bemiddelingsmedewerkers contact met u op.  Natuurlijk kunt ook eerst geheel vrijblijvend informatie bij ons aanvragen via het contactformulier of telefonisch via (0513) 610 825.  

Vervolgens maken we graag een afspraak bij u thuis om uw wensen ten aanzien van de opvang van uw kind en de gastouder met u te bespreken. Het is voor ons belangrijk te weten wat voor type gastouder u zoekt, in welke gemeente en wijk u de gastouder zoekt en wat u belangrijk vindt. We beschikken over een ruim bestand van gastouders. Afhankelijk van uw wensen gaat de bemiddelingsmedewerker op zoek naar een geschikte match.

 

Zodra de bemiddelingsmedewerker van Kinderwoud een passende gastouder heeft gevonden, kan een kennismaking plaatsvinden. De bemiddelingsmedewerker is bij dit kennismakingsgesprek aanwezig. Tijdens het gesprek is het belangrijk dat u als ouder een goed beeld krijgt van de werkwijze en benadering van de gastouder. Daarna kunt u beslissen of u uw kindje aan de gastouder toevertrouwd.  

Lees meer over onze werkwijze >

 

Kosten gastouderopvang

De kosten voor gastouderopvang zijn voor iedereen anders, de netto kosten zijn namelijk afhankelijk van de toeslag die u krijgt. De hoogte hiervan is met name afhankelijk van uw gezamenlijk inkomen en aantal kind(eren). Laat u niet verrassen en bereken vooraf wat gastouderopvang u gaat kosten. Uiteraard kunnen wij voor u ook vrijblijvend een kostenberekening maken.


Lees meer over de kosten > 

Onze locaties

Het streven van het gastouderbureau van Kinderwoud is een gastouder vinden die zo goed mogelijk bij uw wensen past. Op deze manier zorgen we er voor dat ouders en kinderen zich sneller thuis voelen. Het gastouderbureau van Kinderwoud heeft een ruim bestand met gastouders in Friesland. Kijk gerust eens in ons locatieoverzicht. Vindt u geen gastouder in uw eigen regio, neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

 

Gastouder worden

Werkt u graag met kinderen en bent u in het bezit van minimaal een MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (of een vergelijkbaar diploma)? Dan kunt u bij Kinderwoud Kinderopvang terecht als gastouder of opvangouder/nanny.

Lees meer over Gastouder worden >