Buitenschoolse opvang BSO in Sneek

In Sneek heeft Kinderwoud zes buitenschoolse opvang (BSO) locaties. De locaties zijn gevestigd in of nabij een basisschool, waaronder de Bredeschool Duinterpen, de Zwetteschool, de Johannes Postschool en de Thomas van Aquinoschool. Hierdoor blijven de kinderen vaak in of nabij hun vertrouwde omgeving en voelen zij zich snel thuis.

 

Op de BSO hebben de kinderen de ruimte om spelenderwijs te ontdekken en daarmee hun eigen talenten en voorkeuren te ontwikkelen. Ze krijgen de kans om te doen waar zij goed in zijn. De BSO stimuleert de zelfstandigheid van kinderen op een leuke manier.

 

Buitenschoolse opvang met leeftijdsgerichte activiteiten

Het gevarieerde aanbod leeftijdsgerichte activiteiten dat we op de BSO aanbieden is gebaseerd op ons ‘spinmodel’. 

Spinmodel

Alle ontwikkelingsgebieden van het kind komen aan bod; het stimuleren van de grove en fijne motoriek, ruimte voor fantasie, het ontwikkelen van sociale contacten en vaardigheden (samen delen, rekening houden met elkaar), het experimenteren met materiaal, ontwikkelen van de taal- en cognitieve ontwikkeling. Daarnaast kan met een gevarieerd aanbod makkelijk worden aangesloten bij de activiteiten op school.

Onder de juiste begeleiding leert een kind uit grote en kleine dagelijkse ervaringen iets waardevols. Al het goede dat  een kind op jonge leeftijd thuis, op school of in de opvang krijgt aangereikt, is een verrijking voor de rest van zijn of haar leven.


Kinderwoud maakt van ‘Elke dag een mooie dag!
 

Locaties buitenschoolse opvang Sneek

 

Sfeer proeven of meer informatie

Bent u nieuwsgierig of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Planning en plaatsing via (0513) 610 825 voor meer informatie of het maken van een afspraak om onze locaties te komen bekijken.