Brainwave met Steven Pont en Erben Wennemars groot succes!

Op woensdag 28 november 2018 ontving Kinderwoud Kinderopvang ruim 700 ouders en medewerkers in Schouwburg De Lawei in Drachten voor Brainwave; een inspirerend evenement over brein- en talentontwikkeling bij kinderen. Met Steven Pont en Erben Wennemars als sprekers was de avond een groot succes!

Brainwave
De wetenschap over de breinontwikkeling van kinderen verandert snel. Om deze ontwikkelingen nauw te blijven volgen en haar werk naar een nog hoger plan te brengen, heeft Kinderwoud vorig jaar Brainwave ontwikkeld; een programma met lezingen, workshops en trainingen voor medewerkers, ouders en relaties, op het gebied van (brein)ontwikkeling van kinderen.


Want hoe verloopt de breinontwikkeling bij kinderen? En hoe kan kinderopvang (brein)ontwikkeling van kinderen samen met de ouders en het onderwijs verder stimuleren? 80% van alle verbindingen in de hersenen wordt namelijk al voor het 6de levensjaar gelegd en in de leeftijd van 6-12 jaar verdiept zich dat naar talentontwikkeling. Dat vindt Kinderwoud interessant èn belangrijk om iets mee te doen in haar dagelijks aanbod. Spelend leren, bewegen, muziek en gezonde voeding zijn daarom de speerpunten in de dagelijkse activiteiten.

 

Na een korte inleiding van Vanessa Weewer, directeur/ bestuurder van Kinderwoud, namen ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en meervoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars het publiek op enthousiaste en aansluitende wijze mee in hun kennis en ervaring.

 

Begin 2018 heeft Kinderwoud Brainwave geïntroduceerd bij haar medewerkers in Stenden Hogeschool in Leeuwarden, waar wetenschapsjournalist Mark Mieras vertelde over de ontwikkeling van het kinderbrein.

   

Steven Pont                                                                                                Erben Wennemars
 

Foto's: Amir Komeilizadeh