Bewegend leren met de Active Floor op locatie De Bosplaats in Heerenveen

Kinderwoud heeft haar beweegaanbod op locatie De Bosplaats in Heerenveen uitgebreid. Buitenspelen staat hoog in het vaandel, maar met de interactieve Active Floor worden de kinderen nu ook binnen extra uitgedaagd om in beweging te komen. De Active Floor is een interactieve, fysieke vloer waarop uitdagende spellen worden geprojecteerd. Kinderen van alle leeftijden kunnen de spellen met handen en voeten bedienen. De kinderen worden motorisch en zintuiglijk uitgedaagd, maar ook hun cognitieve vaardigheden worden gestimuleerd.

 

Ruimte als derde pedagoog
De Bosplaats is de afgelopen maanden opnieuw ingericht naar de visie van Kinderwoud waarbij de ruimte werkt als derde pedagoog. Een ruimte waar kinderen zich veilig voelen en tot rust komen, de ruimte hebben om te ontdekken, experimenteren, zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Daarin is veel ruimte voor bewegen in zowel de binnen- als buitenruimte. De Active Floor past goed binnen deze visie en bevindt zich in het speellokaal waar alle leeftijdsgroepen toegang toe hebben.

Bewegen is leuk en gezond!
Bewegen is gezond, dat is inmiddels algemeen bekend, maar bewegen stimuleert  ook de (brein)ontwikkeling van kinderen. Dat vindt Kinderwoud interessant en belangrijk om iets mee te doen en daarom zet Kinderwoud graag de kracht van bewegen in voor groei en ontwikkeling bij kinderen. En het mooiste is dat de kinderen er zelf veel plezier aan beleven!