Kinderwoud 50 jaar!

Kinderwoud bestaat dit jaar 50 jaar! Een halve eeuw, een bijzondere mijlpaal! Vijftig jaar vol geborgenheid, zelfontplooiing, brein- en talentontwikkeling. De tijd waarin we leven vraagt om een creatieve aanpak, maar we hangen dit jaar wel de slingers op. 2021 wordt een feestelijk jaar en dat vieren we samen! Samen met onze kinderen, hun ouders/ verzorgers, onze medewerkers, gastouders en relaties.

 

Het feest begint op onze locaties. Locaties waar kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, de ruimte hebben om te ontdekken, experimenteren en zich te ontwikkelen. Met spel, bewegen en muziek stimuleren we deze ontwikkeling in ons dagelijkse activiteitenprogramma. Ook in ons jubileumjaar!

 

Feestdoos


Om af te trappen ontvangen alle locaties een feestdoos met slingers en raamstickers om samen met de kinderen de groepen te versieren. Met de bijgevoegde bakproducten kunnen heuse jubileum cupcakes worden gebakken. Want wie jarig is trakteert!  En dat is nog maar het begin, want er volgen door het hele jaar heen nog vele activiteiten voor de kinderen, maar ook voor hun ouders/ verzorgers, onze relaties, medewerkers en gastouders willen we iets organiseren!

 

Even terugkijken…


Vijftig jaar, dan kijk je natuurlijk even terug. In 1971 zijn we ontstaan vanuit het peuterspeelzaalwerk. Goedbedoelende ouders wilden hun kinderen voorbereiden op de basisschool. Tot aan het bestuur werd alles zelf gedaan, inclusief het klus- en schilderwerk. Eind jaren ‘70 kwamen daar een groepering bij die zich richtte op emancipatie, de rode vrouwen en vakbondsvrouwen. Zij wilden de positie van de werkende ouder/ moeder verbeteren. Werkende vrouwen hadden niet voldoende aan peuterspeelzalen en zo ontstonden de buitenschoolse opvang en de kinderdagverblijven.


Meer dan opvangen


En nu, 50 jaar later, zijn we – ook met diverse samenvoegingen – uitgegroeid tot een mooie professionele organisatie waar dagelijks duizenden kinderen worden opgevangen. Nou ja, noem het maar opvangen… We doen veel meer dan dat. De kinderen beleven in onze opvang vooral veel plezier en warmte, maar spelenderwijs bieden we ze natuurlijk allemaal brede en uitdagende ontwikkelingsmogelijkheden. We geven de kinderen daarmee waardevolle bagage in hun persoonlijkheidsontwikkeling.

 

Trots

 

Dat maakt ons vak zo waardevol en zo zinvol, dat maakt ons zo trots. Wat is er nou mooier dan de toekomstige generatie een stevige basis mee te mogen geven op een manier waar ze veel plezier aan beleven. We zijn er ontzettend trots op dat we hier al 50 jaar ons steentje aan bij mogen dragen en we blijven ons hier ook de komende jaren graag samen en op innovatieve wijze voor inzetten!

 

 

Hartelijke groet,

 

Vanessa Weewer

Directeur Kinderwoud Kinderopvang

 

 

Kinderwoud, jong geleerd, samen gedaan!